Folie

Transparent folie, Limfolie

Det är ett material av dubbel användning. Den används både för tryckning av grafik och för laminering av trycket, tack vare vilka vi skyddar dem mot väder och nötning. Storformatstryck på en transparent folie är idealisk för t.ex. limning av glaselement som skyltfönster, samt paneler tillverkade av mjölk PVC.

Monomer folie

Folien kan vara blank, matt, reflekterande. Det är det vanligaste materialet för limning av fönster, plastpaneler och plåt. Tryck på folien kan raffineras med ett permanent UV-laminat som ger motstånd mot repor och UV-strålar. Folierna kan också användas för tryckning av golvklistermärken (täckt med ett speciellt golvlaminat).

Folie One Way Vision

Det är det material som oftast är valt för limning av glas skyltfönster, eller fönster i bilar, bussar eller spårvagnar. Dess perforerade struktur ger god och tydlig synlighet från insidan, men utifrån man inte kan se insidan av lokalerna bara tryck på folien grafisk design. Tryck på folion kan raffineras med ett permanent UV-laminat som ger motstånd mot repor och UV-strålar.

Translucent folie

Detta är en speciell folie som används för att trycka på grafik avsedd för reklampaneler. Tryck på den ser ut som den mest effektiva när den är bakgrundsbelyst av konstgjort eller naturligt ljus inifrån. Tryck på translucent folie präglas av utmärkt färgexponering och jämn bakgrundsbelysning över hela ytan.

Gjuten folie

Detta är en flexibel folie för tryckning av reklam och är avsedd för att hålla fast mycket komplexa ytor, som bilar, bussar, spårvagnar och andra formade ytor. Tryck på gjuten folie rekommenderas även för plana ytor med liten prägling. Vi rekommenderar lamineringstryck för limning på fordon. Maximal bredd på det tryck vi kan få är 137 cm. Storformatstryck med större bredd är uppdelade i block med 2 cm flik.

Magnetfolie

Vi erbjuder mangeter beredda på en magnetfolie. Grafiken för magneten är tryckt på monomer folie i högsta kvalitet (high quality). Tryck på en magnet kan dessutom säkras med ett laminat som skyddar mot UV och nötning. Maximal bredd på det tryck vi kan få är 60 cm. Storformatstryck med större bredd är uppdelade i block.

Golvfolie

Dessa typer av tryck används både i interna och externa kampanjer. Klistermärkena förbereder vi på en självhäftande monomer folie och täcker den med ett speciellt golvlaminat som gör att de kan skyddas mot nötning och långvarig exponering på golvbutiker, köpcentrum, offentliga lokaler, etc.

Har du några frågor? Skriv till oss!